Жените стъпаха на първото място!

Град Русе бе домакин на предпоследния кръг от Висшата лига на България – жени. През уикенда отборите на “Дунав” Русе, “Асарел Медет” Панагюрище , “Корабостроиетл 92″ Варна и действащите шампионки от “Комфорт” Варна изиграха своите мачове.

В съботния ден Мария Йовкова, Михаела Димова, Ивон Кръстева и Весела Асенова победиха “Корабостроител 92″ с 4:1 и “Асарел Медет” с 4:2.  В неделя русенки успяха да запишат ценна победа срещу шампионките от “Комфорт”. В редиците на варненки отсъстваше една от основните им състезателки – Анамария Себе. Треньорът Петър Петров видя в това отлична възможност да се атакува първото място в шампионата. Русенки спечелиха с 4:1 и с това изместиха варненки от върха преди последния кръг във Варна.

В същото време мъжкия състав – Теодор Александров , Денислав Коджабашев и Стефан Лъвчиев записа две победи и една загуба в Дупница. В събота те победиха “Корабостроител 92″ с 4:1 и “Боровец” Горна Оряховица с 4:1. В неделя мачът срещу домакините от “Марек Дигеста” бе с огромен заряд. Лъвчиев започна срещу шампиона на лично Петьо Кръстев и спечели първия гейм. Публиката в залата обаче мотивира Кръстев и той обърна мача за 3:1. Втората среща бе на Дени Коджабашев с многократния републикански шампион и бивш национал Константин Парапанов. Русенецът спечели с 3:1 и изравни отборния мач – 1:1. Теди Александров излезе срещу Кирил Попов. Попов уверено дръпна с 2:0 гейма. С дисцпилинирана игра Александров изравни до 2:2 гейма, но лошото начало на контрагейма го лиши от победа. Двойката Александров/Коджабашев бе безапелационна – 3:0 и отборния мач отново бе изравнен. В следващия мач Дени Коджабашев също спечели първия гейм срещу Кръстев с много технична игра. След непредизвикани грешки в края на другите геймове Дени отстъпи с 1:3. За оставане в отборния мач Лъвчиев излезе срещу Попов. Въпреки ,че поведе в първия гейм  с 9:7 , русенецът изгуби с 11:13. Втория гейм Попов бе безкомпромисен -11:5. В третата част Лъвчиев с много борба стопи пасив от 1:7 и смълча публиката за 10:10. Русенецът не успя да постигне обрат за съжаление и с това Попов затвори мача и отборната среща.

Дунав е втори в класирането преди последния кръг, който ще се играе в Русе през май месец.

Ръководството благодари за пореден път на мъжете и жените ,които играят без възнаграждния и въпреки това показват професионализъм и мъжество във всеки един мач! СКТМ “Дунав” Русе остана без спонсор в края на август миналата година и се нуждае от подкрепа!

Коментирай

Име (задължително)
Е-мейл (задължително)
Comment (задължително)

Може да използвате HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>